ODTÜ’ye Dört TÜBA-GEBİP Ödülü / 4 TÜBA-GEBİP Awards Granted to METU

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı’nın (TÜBA-GEBİP) 26 Aralık 2018 tarihinde yapılan Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni’nde ODTÜ’lü akademisyenler ödül kazandı.

TÜBA 2018 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü; İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tuğrul Yılmaz, Enformatik Enstitüsü Sağlık Bilişimi Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ, Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. Görkem Günbaş ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Doç. Dr. Mustafa Yücel kazandı.

TÜBA-GEBİP Ödülleri, tüm bilim alanlarındaki araştırmaları teşvik etmek, bilimsel çalışmalar üretilmesini sağlamak ve genç akademisyenleri bilim ve araştırma alanlarına yöneltmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

METU faculties received awards at theOutstanding Young Scientists Award Ceremony organized on December 26,2018 by the Turkish Academy of Sciences (TÜBA) as part of theOutstanding Young Scientists Award Program.

Assoc. Prof. Tuğrul Yılmaz from Department of Civil Engineering, Assoc Prof. Nurcan Tunçbağ from Graduate School of Informatics Department of Health Informatics, Assoc. Prof. Görkem Günbaş from Department of Chemistry and Assoc. Prof. Mustafa Yücel from Institute of Marine Sciences are the METU faculties who received the TÜBA Outstanding Young Scientists Award this year.

The TÜBA-GEBİP Awards is organized every year to encourage research in all fields of science, to allow for scientific studies and to direct young academics to science and research.