ODTÜ'den Şehit Öğrencisi Adına Anı Ağacı

Üniversitemiz; Zeytin Dalı Harekatı kapsamında devam eden operasyonlar sırasında şehit olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman anısına, 19 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen törenle fidan dikti. Törene; Üniversitemiz yönetimi, Karaman’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çalışma arkadaşları, Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olan eşi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği ile Mimarlık Bölümü yöneticileri, çalışanları, öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök; öğrencimiz Mehmet İlker Karaman’ın eşi ve ailesine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Aynı görevde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hayatlarını kaybeden askerlerimizi anan Rektör Prof. Kök konuşmasını Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze dek ülkemizde onurla, huzurla, birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ve gazilerimize minnetlerini dile getirerek sonlandırdı.

Ardından; Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Hangar binası önünde, Karaman’ın eşi Duygu Karaman ile Rektör Prof. Kök tarafından Mehmet İlker Karaman’ın anısına ağaç dikildi ve törene katılanlar tarafından karanfiller bırakıldı.