ODTÜ’lü inovasyon elçileri Silikon Vadisi Buluşması için gün sayıyor / METU Innovation Fellows to participate in Silicon Valley Meet-Up

ODTÜ TEKNOKENT sponsorluğunda, ODTÜ GİMER (Girişimcilik Araştırma Merkezi), İTÜ GİNOVA ve Boğaziçi Üniversitesi BRIGHT girişimcilik merkezileri ile birlikte düzenlenen altı haftalık Fire Up 2022 Eğitimi kapsamında beş ODTÜ öğrencisi Stanford Universitesi’nin University Innovation Fellows (UIF-Üniversite İnovasyon Elçileri) programına kabul edildi. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar ile ODTÜ Enformatik Enstitüsü öğretim üyesi ve ODTÜ GİMER Merkez Müdürü Doç. Dr. Elif Sürer’in danışmanlığında altı hafta süren çevrim içi eğitim programının ardından ODTÜ takımının her bir üyesi hazırladıkları proje ile Üniversite İnovasyon Elçisi (University Innovation Fellow) olarak seçildi. Bu yıl 16 farklı ülkedeki 63 yüksek öğretim kurumundan toplam 242 öğrencinin kabul edildiği programda ODTÜ ilk kez yer aldı. ODTÜ’lü inovasyon elçileri, Mart ayındaki Silikon Vadisi Buluşması’nda seçkin 170 üniversite arasında ODTÜ'yü temsil edecekler.

ODTÜ’den UIF programına kabul edilen öğrenciler ve bölümleri şöyle:

• Diba Asadi - Çevre Mühendisliği
  • Berk Barış Özbek - Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği
  • Sıla Uzun - Endüstri Mühendisliği
  • Ege Yiğit Şen - İktisat
  • Bahar Salman - Bilgisayar Mühendisliği

Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü (d.school) tarafından yürütülen programa kabul edilen öğrenciler, akranlarının küresel zorlukların üstesinden gelmek için gereken yaratıcı güveni, temsilciliği ve girişimci zihniyeti geliştirmelerine yardımcı olacak fırsatlar yaratıyor. Program katılımcılarının yaptıkları faaliyetler arasında, öğrenci inovasyon alanları yaratmak, girişimcilik organizasyonları başlatmak, deneyimsel atölye çalışmalarını kolaylaştırmak, yeni dersler geliştirmek için öğretim üyeleri ve yöneticilerle birlikte çalışmak gibi faaliyetler yer alıyor.

Five METU students have been named University Innovation Fellows, which is a program run by Stanford University as a result of Fire Up 2022 training program. The six-week-long program was collaboratively organized by METU GİMER (Center for Entrepreneurship Research and Applications), İTÜ GİNOVA and Boğaziçi University BRIGHT entrepreneurship centers, and sponsored by METU TEKNOKENT. After the training program that was carried out online for six weeks under the supervision of Serdar Alemdar, the general manager of METU TEKNOKENT, and Assoc. Prof. Elif Sürer, the director of METU GİMER, each member of the METU team prepared their projects, which led to their selection for the University Innovation Fellows program. This year, METU takes part in the program for the first time, in which a total of 242 students from 63 institutions of higher education in 16 countries are selected. The innovation fellows of METU will represent our university at the Silicon Valley Meet-Up in March among 170 distinguished universities of the world.

The METU Students named University Innovation Fellows are:

• Diba Asadi - Department of Environmental Engineering
  • Berk Barış Özbek - Department of Petroleum and Natural Gas Engineering
  • Sıla Uzun - Department of Industrial Engineering
  • Ege Yiğit Şen - Department of Economics
  • Bahar Salman - Department of Computer Engineering

The UIF program, conducted by the Hasso Plattner Institute of Design (d.school) at Stanford University, enables the admitted students to create new opportunities that will contribute to the entrepreneurial mindset and creative confidence of their peers that will help them overcome global challenges. For these purposes, fellows create student innovation spaces, found entrepreneurship organizations, host experiential events, and work with faculty members and administrators to develop new courses.