ODTÜ, 2022 THE Etki Sıralaması’nda Türkiye’deki Üniversiteler Arasında Birinci / METU Ranks First Among Turkish Universities in THE Impact Rankings 2022

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’ın (THE) 2022 Etki Sıralaması’nda Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada, dünya üniversiteleri arasında ise 101-200 bandında yer aldı.

THE, Etki Sıralaması’nda, 17 başlık altındaki Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) üniversitelerin yaptıkları katkıları dikkate alıyor. Toplam 106 ülkeden 1406 yükseköğretim kurumunun araştırma, yönetim, sosyal katkı ve öğretim boyutlarında çok sayıda göstergeye göre değerlendirildiği THE 2022 yılı Etki Sıralaması’nda, Türkiye’den 58 yükseköğretim kurumu sıralamaya dahil edildi.

Açıklanan sonuçlara göre ODTÜ, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacından 15’i kapsamındaki puanını önceki yıla göre anlamlı düzeyde arttırdı. 2021 yılında 201-300 bandında yer alan sıralamasını 100 sıra yükselten ODTÜ, böylelikle dünya genelinde 101-200 bandında yer alma başarısını gösterdi. ODTÜ, sıralamaya dahil edildiği “Yoksulluğa Son” başlıklı SKA’da dünya genelinde 31’inci sırada, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlıklı SKA’da 34’üncü sırada, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” ile “Amaçlar için Ortaklıklar” başlıklı SKA’larda ise 101-200 bandında yer aldı.

THE Etki Sıralaması 2022 sonuçlarının detaylarına bu bağlantı üzerinden ulaşılabilir: https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined.

In the 2022 edition of the Impact Rankings published by Times Higher Education (THE), one of the most prestigious university ranking institutions, Middle East Technical University has ranked first among the universities in Turkey and in the 101-200 band worldwide.

For the Impact Rankings, THE evaluates the contributions of universities to the 17 Sustainable Development Goals (SDGs) of the United Nations. 58 higher education institutions from Turkey were included in the THE Impact Rankings 2022, in which a total of 1,406 higher education institutions from 106 countries were assessed according to many indicators in the fields of research, stewardship, outreach, and teaching.

According to the results, METU has significantly increased its score in 15 of 17 Sustainable Development Goals compared to last year. Thus, with a significant rise in the ranking, METU has successfully leaped from the 201-300 band to the 101-200 band worldwide. METU has ranked 31st in the world in the SDG titled "No Poverty" and 34th in the SDG titled "Industry, Innovation, and Infrastructure," while ranking in the 101-200 band in SDGs titled "Decent Work and Economic Growth" and "Partnership for the Goals."

Details of the THE Impact Rankings 2022 can be found at this link: https://www.timeshighereducation.com/rankings/impact/2022/overall#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined.