ODTÜ, THE Dünya Üniversiteler Sıralaması 2022’de ilk 500’de / METU ranks among the top 500 in THE World University Rankings 2022

ODTÜ, THE World University Rankings by Subject sıralamasına göre Eğitim alanında dünyada 101-125, Türkiye’de ise ilk sırada yer aldı.

Bilgisayar Bilimleri ve Psikoloji alanlarında dünyada 251-300 bandında yer alarak Türkiye’de birinciliği paylaştı. ODTÜ; Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarında dünyada 301-400 bandında Türkiye’de ikinciliği paylaştı; Yaşam Bilimleri alanında ise dünyada 401-500 bandında Türkiye’de ise yine ilk sırada yer aldı. ODTÜ; aynı zamanda, bu alanda Türkiye’de ilk 500’e giren tek üniversite oldu. İşletme ve Ekonomi ile Sosyal Bilimler alanlarında ise dünya sıralamasında 401-500 aralığında yer aldı.

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma odaklı üniversiteleri beş performans göstergesine göre değerlendiriyor. Bunlar; eğitim (eğitim ve öğrenme ortamı), araştırma (hacim, gelir ve itibar); atıflar (araştırma etkisi); uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma düzeyi); ve sanayi geliri (bilgi transferi) olarak sıralanıyor.

Sıralama hakkında detaylı bilgi için https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject ziyaret edilebilir.