Dijital Öğretmenler II. Dönem Başvuruları Başladı!

ODTÜ tarafından hazırlanan ve sunulan eğitimler ile öğretmenlerin dijitalleşmesi, dijital dönüşümün parçası olması ve bu dijital becerileri derslere entegre ederek ilkokul- ortaokul öğrencilerine aktarmaları amacıyla hayata geçirilen “Dijital Öğretmenler” Projesinin II. dönem başvuruları, 14 Mart 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Projenin Mart-Haziran 2021 tarihleri arasında çevrim içi gerçekleştirilecek birinci fazına; İstanbul, Ankara, İzmir, Ağrı, Aydın, Kahramanmaraş, Adana, Samsun, Gaziantep, Erzurum, Bursa, Van, Trabzon, Diyarbakır ve Konya’dan oluşan 15 uygulama ilinden 1000 öğretmen katılacak. ODTÜ'lü akademisyenler tarafından, öğretmenlerin dijital yetkinliklerini geliştirmek için verilecek, dijital vatandaşlık ve güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım (infografik, video/fotoğraf oluşturma ve düzenleme), eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme modüllerinden oluşan 10 haftalık eğitimin ardından; bu katılımcılar arasından seçilen 100 öğretmene yine çevrim içi olarak ikinci faz eğitim verilecek.

Dijital Öğretmenler Projesi kapsamında; öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması ve dijital yetkinlikler edinmesi, aynı eğitimleri yerellerindeki en az 30.000 öğrenciye aktararak öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşümün bir parçası haline getirilmesi, farklı illerdeki öğretmenlerin böylelikle bölgesel dijital yetkinlik eşitliğinin sağlanmasına katkı vermesi ve en nihayetinde,Türkiye’deki dijital dönüşüme de destek olması amaçlanıyor.

Toplamda 54 saat sürecek eğitimlere başvurmak için http://bit.ly/3aMoYxo adresi, proje hakkında detaylı bilgi için ise https://dijitalogretmenler.com/ adresi ziyaret edilebilir.

“Dijital Öğretmenler” Projesine Üç Ödül!

ODTÜ tarafından, ING Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle I. dönemi 1000 öğretmenle gerçekleştirilen “Dijital Öğretmenler” projesi;uluslararası Global Business Excellence Awards'ta "Üstün Topluluk Girişimi" ve "Üstün Eğitim Hizmeti” alanlarında, Türkiye’de ise PSM Awards 2020 Sosyal Sorumluluk kategorisinde Altın Ödül almaya hak kazandı.