ODTÜ öğrencilerine yeni ortak çalışma alanı / A new co-working space for METU students

Öğrencilerimizin bireysel ve grup çalışmalarına yönelik alternatif, rahat çalışma alanları oluşturmak ve yeni etkinlik alanları yaratabilmek üzere A4 kapısı çıkışında eski jandarma binalarının olduğu alan, “Ortak Çalışma Alanı” olarak belirlendi. Yapımına 2020 yılı Kasım ayı sonunda başlanacak "ODTÜ Öğrencileri Ortak Çalışma Alanı"nın, 2021 yılı Eylül ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Öğrencilerimizin etkinlikler düzenleyebileceği, birlikte yeni fikirler üretebileceği ve çalışabileceği bir ortam oluşturmak amacıyla “Ortak Çalışma Alanı” olarak tasarlanan bina; yüksek mekansal verimlilik, ODTÜ Ormanı ile bütünleşmiş tasarım, öğrencilerimize çalışma ve sosyalleşme ortamı sunmak gibi özellikleri taşıyacak. Proje kapsamında, binanın giriş kısmında yer alacak, ODTÜ’nün ilklerinin ve başarılarının sergileneceği “ODTÜ’nün İlkleri Sergisi” oluşturulacak.

Yapı tasarımında; öğrencilerimize yeşilin sürekliliğinin sağlandığı doğa ile iç içe bir kullanım sunulması ve bu bölümde yer alacak amfinin; açık hava gösterileri, söyleşiler, atölyeler gibi etkinliklere ev sahipliği yapabilecek özellikte olması planlandı. Alandaki tüm ağaçların korunarak inşaatı yapılacak ve yaklaşık 1.000 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak Ortak Çalışma Alanı; gerektiğinde genişleyip daralabilen alanlar şeklinde tasarlandı.

The "Co-working Area" to create alternative, comfortable study areas and new activity spaces for our students is set to be built where the old gendarmerie buildings are located at the exit of the A4 gate. The construction of the "METU Students Co-working Area" will begin at the end of November 2020, and it is planned to be completed and put into service in September 2021.

The building designed as a "Co-working Area" to create an environment where our students can organize events, develop new ideas and work together. It will feature high spatial efficiency, a design integrated with the METU Forest, and provide a working and socialization environment for our students. "The Firsts of METU Exhibition", which will display the firsts and achievements of METU, will take place at the entrance of the building as a part of the project.

The design of the building is planned to provide our students an area of utilization communed with nature with the continuity of green, and the amphitheater to be located in this section will be used for activities such as outdoor activities, talks, and workshops. The Co-working Area, which will be constructed by protecting all the trees in the area and will have a closed usage area of approximately 1,000 square meters, is designed as parts that can enlarge and contract when necessary.