Prof. Dr. Vasıf Hasırcı'ya TGC “2017 Sedat Simavi Sağlık Bilimleri Ödülü

Üniversitemiz Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Mükemmeliyet Merkezi (BIOMATEN) Koordinatörü Prof. Dr. Vasıf Hasırcı; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına verilen “2017 Sedat Simavi Sağlık Bilimleri Ödülü”nü aldı.

Ödül dallarında en büyük bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilere ödül vererek bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmek; böylece sanat, kültür, bilim ve spor hayatımıza katkıda bulunmak amacıyla 1977 yılından bu yana verilen Sedat Simavi Ödülleri; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. Bu yıl 320 kişi ve eserin aday gösterildiği ve 14 kişinin layık görüldüğü ödül; sağlık bilimleri alanında “Daha İyi Polimerik İmplantlar İçin Mikro ve Nano-Düzeyde Değiştirilmiş Yüzeyler” başlıklı çalışması dolayısıyla Prof. Dr. Vasıf Hasırcı’ya verildi.

Prof. Dr. Vasıf Hasırcı’nın ayrıntılı özgeçmişine http://biomat.metu.edu.tr/prof-dr-vasif-hasirci adresinden ulaşılabilir.